Ενεργειακή απόδοση και κλιματική προστασία

 

Υπηρεσίες

Εκτύπωση με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα

Η Konica Minolta αντισταθμίζει τις αναπόφευκτες εκπομπές CO2 για εκτυπώσεις γραφείου και παραγωγής. Τεκμήριο της αντιστάθμισης άνθρακα αποτελεί ένα πιστοποιητικό εκπομπών στο οποίο αναγράφεται η ποσότητα CO2 που έχει εξοικονομηθεί. Το συγκεκριμένο σύστημα ωφελεί τους πελάτες μας επιτρέποντάς τους να εκπληρώσουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή τους στην κλιματική προστασία και βελτιώνοντας την εταιρική τους εικόνα. 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα "Enabling Carbon Neutrality".

 

Χαρακτηριστικά

Οι συσκευές γραφείου της Konica Minolta μπορούν να προγραμματιστούν για κατανάλωση ενέργειας όσο πιο αποδοτικά γίνεται. Οι πελάτες επίσης επωφελούνται από τις ρυθμίσεις του συστήματος που μειώνουν τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο ακόμη περισσότερο.

 

 1. Έλεγχος ισχύος και λειτουργία σε αναμονή: Τρεις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας: η πιο αποδοτική από αυτές, η "Λειτουργία ErP", συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τον Οικολογικό Σχεδιασμό. Όταν το σύστημα βρίσκεται σε αυτήν τη λειτουργία, μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο αν έχει προγραμματιστεί αντίστοιχα στον εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη ή όταν το κουμπί "Εξοικονόμηση Ενέργειας" έχει ξαναχρησιμοποιηθεί.
 2. Λειτουργία ώρας και ημερολογίου: Χειροκίνητη ρύθμιση όταν το σύστημα πρέπει να μπει σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή σε αναμονή.
 3. Δυναμικός χρονοδιακόπτης Eco: Έξυπνη αυτόματη ρύθμιση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή λειτουργίας σε αναμονή καθώς το σύστημα γραφείου προσαρμόζει αυτές τις λειτουργίες από την πραγματική χρήση, που βασίζεται σε μια ανάλυση τεσσάρων εβδομάδων.
 4. Σάρωση ECO: Σύντομος χρόνος σάρωσης με απενεργοποίηση του θερμαντήρα σταθεροποίησης.
 5. Εκτύπωση ECO: Ο πίνακας ελέγχου δεν ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που ξεκινάει μια εργασία εκτύπωσης όταν το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία αναμονής. Παρέχεται ισχύς μόνο στα εξαρτήματα που απαιτείται, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της άσκοπης κατανάλωσης ενέργειας.
 6. Ρυθμίσεις ECO: Μειώνει τον φωτισμό της προβολής.
 7. Πρόγραμμα εύκολης ρύθμισης/εργασίας: Προγραμματισμός εκ των προτέρων των ρυθμίσεων και των λειτουργιών του συστήματος ECO.
 8. Μετρητής ECO: Απεικόνιση των ατομικών συνεισφορών στο περιβάλλον με προβολή της κατανάλωσης γραφίτη, χαρτιού και CO2, δημιουργώντας περιβαλλοντική συνείδηση στο προσωπικό.
 9. Η Καρτέλα μου: Παρουσιάζει μαζί σε μία οθόνη τις φιλικές προς το περιβάλλον δυνατότητες που απαιτούνται συχνά.
 10. Απομακρυσμένη υποστήριξη: Συντήρηση της συσκευής και υπηρεσία υποστήριξης χρήστη, που εντοπίζει τεχνικά προβλήματα που η Konica Minolta μπορεί να λύσει χωρίς να στείλει τεχνικούς για συντήρηση αυτοπροσώπως.

 

Τεχνολογία

Οι συσκευές γραφείου της Konica Minolta χρησιμοποιούν τεχνολογία που επιτρέπει στους πελάτες μας να επωφελούνται από τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο:
 

 1. Ενεργειακά αποδοτικό τόνερ: Το πολυμερισμένο τόνερ Simitri HD της Konica Minolta, που χρησιμοποιείται εξίσου σε εκτυπώσεις γραφείου και σε παραγωγικές εκτυπώσεις, παρουσιάζει σημαντικά μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο κατά την παραγωγή, τη χρήση και την ανακύκλωσή του από το συμβατικό τονερ, καθώς το τόνερ τήκεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
 2. Ενεργειακά αποδοτικό φως σαρωτή: Η πηγή φωτός του σαρωτή έχει αντικατασταθεί από το συμβατικό φωτισμό φθορισμού σε LED, το οποίο δεν περιέχει πλέον υδράργυρο. Οι πελάτες επωφελούνται από την επίδοση εξοικονόμησης ενέργειας και χαμηλής θέρμανσης, ενώ η φωτεινότητα και η ταχύτητα σάρωσης αυξάνονται.
 3. Χαμηλή τιμή TEC: Τα προϊόντα γραφείου της Konica Minolta διαθέτουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές TEC. Αυτές οι τιμές αντιπροσωπεύουν την Tυπική Kατανάλωση Hλεκτρικής Eνέργειας (TEC) ενός προϊόντος, βάσει του μέσου όρου χρήσης σε γραφείο, όπως ορίζεται στο πρόγραμμα ENERGY STAR.
 4. Τεχνολογία τήξης με επαγωγή θέρμανσης: Μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, καθώς η θερμοκρασία που είναι απαραίτητη για την τήξη επιτυγχάνεται πολύ πιο γρήγορα, ενώ μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια.
 5. Φόρτιση με κυλίνδρους χωρίς όζον: Οι εκτυπώσεις υψηλής ευκρίνειας είναι δυνατές για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με ταυτόχρονη καταστολή της παραγωγής όζοντος.

 

Δέσμευση

 

Μείωση εκπομπών CO2 και οικολογική ενέργεια

Από τον μακροπρόθεσμο στόχο μας να μειώσουμε συνολικά τις εκπομπές CO2 κατά 80%, έχουμε επιτύχει ήδη μείωση 49%. Αυτό το καταφέραμε μειώνοντας κατά 79% τις ποσότητες CO2 που εκπέμπονται κατά τη χρήση των προϊόντων μας, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2005 και 2016. Τα γραφεία μας στη Γερμανία χρησιμοποιούν οικολογική ενέργεια, η οποία παράγει μηδενικές εκπομπές CO2
 

Το πρόγραμμα δραστηριότητας εργαζομένων Bike2Work συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2

Στη Γερμανία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας, οι εργαζόμενοι της Konica Minolta μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα δράσης Bike2Work, επιλέγοντας το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο για να πάνε στη δουλειά τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δείξουν την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και να βελτιώσουν τη σωματική τους υγεία. Από το 2014, οι εργαζόμενοι της Konica Minolta έχουν καλύψει πάνω από 110.000 χιλιόμετρα με τα ποδήλατά τους και έχουν συμβάλει στην πρόληψη εκπομπών CO2 άνω των 20 τόνων, μόνο και μόνο επειδή επέλεξαν να μην διανύσουν αυτήν την απόσταση με τα αυτοκίνητά τους. 
 

Ενδοεταιρική αντιστάθμιση εκπομπών άνθρακα

Η Konica Minolta Europe αντισταθμίζει τις αναπόφευκτες εκπομπές άνθρακα υποστηρίζοντας πιστοποιημένα προγράμματα προστασίας του κλίματος. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μας έχει «ουδέτερο κλιματικό αντίκτυπο», ενώ τα κεντρικά γραφεία μας στην Ευρώπη στο Λάγκενχαγκεν λειτουργούν με μηδενικό αντίκτυπο στο περιβάλλον από τον Ιανουάριο του 2018. Η Konica Minolta αντισταθμίζει επίσης τις εκπομπές CO2 που παράγονται στις εκδηλώσεις της και εξισορροπεί τον κλιματικό αντίκτυπο όλων των δραστηριοτήτων εκτύπωσης στο Λάγκενχαγκεν από το 2015. Για τους πελάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Enabling Carbon Neutrality και εκτυπώνουν με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα, η Konica Minolta αναλαμβάνει την αντιστάθμιση και των εκπομπών που παράγονται κατά την κατασκευή και τη μεταφορά των προϊόντων της. Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις συσκευές εκτύπωσης γραφείου και παραγωγής, διασφαλίζοντας ουδέτερες εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει περιορίσει τις συνολικές εκπομπές CO2 κατά 9 εκατομμύρια κιλά (στοιχεία Αυγούστου 2018).

 

Επικοινωνήστε μαζί μας...

...και απευθυνθείτε στην oμάδα Βιωσιμότητάς μας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL

ContactFormWrapper