Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη εγκατάσταση της μεγαλύτερης ψηφιακής πρέσας στην Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ | 18 Οκτωβρίου 2021

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2021


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη εγκατάσταση της μεγαλύτερης ψηφιακής πρέσας στην Ελλάδα
 
H εταιρεία Doculand AE που δραστηριοποιείται στον τομέα των εμπορικών εκτυπώσεων και με μεγάλη εμπειρία στις ψηφιακές εκτυπώσεις, επίλεξε να διευρύνει τον ψηφιακό της εξοπλισμό με την πρώτη Β2+ ψηφιακή μηχανή στην Ελλάδα.
 
Οι αυξημένες ανάγκες της αγοράς για άμεσες και ποιοτικές εκτυπώσεις σε μεγαλύτερο σχήμα από τις παραδοσιακές ψηφιακές μηχανές, οδήγησαν την εταιρεία Doculand στην μεγαλύτερη επένδυση ψηφιακής εκτύπωσης στην Ελλάδα. Η τεχνολογία UV inkjet, που οδηγεί τις εξελίξεις στην ψηφιακή εκτύπωση, το διευρυμένο εκτυπωτικό σχήμα της μηχανής, η δυνατότητα εκτύπωσης σε μεγάλο εύρος υλικών αλλά και βασικά στοιχεία που υιοθετεί η πρέσα από την τεχνολογία της offset, οδηγήσαν την AccurioJet KM-1e ως την μοναδική επιλογή για την Doculand.
 
Η εταιρεία Doculand προσδοκά με τη νέα της επένδυση αλλά και με την υποστήριξη της Konica Minolta να καταστεί αρωγός στο κομμάτι των ψηφιακών εκτυπώσεων στην Ελλάδα αλλά και να προωθήσει την τεχνολογία της ψηφιακής εκτύπωσης στο τομέα της συσκευασίας και της παραδοσιακής μεταξοτυπικής εκτύπωσης συνθετικών υλικών.
 
 
Γιατί ψηφιακά και γιατί Β2
 
Η εξέλιξη που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια η ψηφιακή εκτύπωση είναι ραγδαία και οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα εξέλιξης χωρίς προηγούμενο.  Τα στεγανά που υπήρχαν όσον αφορά την ψηφιακή εκτύπωση φαίνεται ότι έχουν προσπεραστεί και χαρακτηριστικά που φάνταζαν μακρινά, πλέον είναι γεγονός.
Η ψηφιακή εκτύπωση σε σχήμα Β2 έχει πια μεγάλη εγκατεστημένη βάση στην Ευρώπη ενώ όλο και μεγαλύτερες παραγωγές μεταφέρονται σε τέτοια σχήματα προκειμένου να επωφεληθούν των ψηφιακών δυνατοτήτων. Αυξημένες ταχύτητες εκτύπωσης, δυνατότητες μεγάλων παραγωγών, διαχείριση σύνθετων υλικών αλλά και η απρόσμενη λειτουργικότητα έχουν δώσει τη δυνατότητα στην ψηφιακή εκτύπωση να κερδίζει όλο και περισσότερο μερίδιο από τις εμπορικές εκτυπώσεις αλλά κυρίως από τον χώρο της συσκευασίας. Εξάλλου, πέραν της ψηφιακής εξέλιξης στον χώρο της εκτύπωσης, υπάρχει και μεγάλη εξέλιξη στο κομμάτι του ψηφιακού φινιρίσματος όπως στη χρυσοτυπία και το βερνίκι (MGI) αλλά και στη μορφοποίηση (MotionCutter, σύντομα και στην Ελλάδα από την Konica Minolta).
 
 
AccurioJet KM-1e
 
Η αναβαθμισμένη έκδοση της ΚΜ-1 με την ονομασία KM-1e, ανακοινώθηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε το επίσημο launch να γίνει στην έκθεση της Drupa αλλά λόγω της αναβολής της, η παρουσίαση ορίστηκε για τον Σεπτέμβρη και ήδη οι πρώτες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη έχουν γίνει.
Η AccurioJet KM-1e διαθέτει πλέον τα μέσα για να διαχειρίζεται σύνθετα υλικά όπως διάφανα, μεταλλικά και χρωματιστά, ο χρόνος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά ενώ αντίθετα ο χρόνος της καθημερινής φροντίδας έχει μειωθεί. Τα βασικά της χαρακτηριστικά παραμένουν ως έχουν, με την UV Led Inkjet τεχνολογία και τις νέες κεφαλές εκτύπωσης ΚΜ 1800i HM-103 να φροντίζουν για την ταχύτητα των 3000 φύλλων Β2+ την ώρα, ενώ η εκτυπωτική ανάλυση να διαμορφώνεται στα 1200x1200 dpi. H KM-1e έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης αυτόματα διπλής όψης ενώ το μέγιστο αποδεκτό πάχος υλικού φτάνει τα 0.6 mm, τοποθετώντας την έτσι στην ιδανική επιλογή για εκτύπωσης συσκευασίας.    
 
 
 
 
Konica Minolta Ελλάδος
 
Με γνώμονα την παροχή καινοτόμων λύσεων στον χώρο των ψηφιακών εκτυπώσεων, τη συνεχή υποστήριξη των πελατών μας, τις ανταγωνιστικές μας υπηρεσίες αλλά και την προσωπική μας εξέλιξη, φροντίζουμε στην Konica Minolta να είμαστε μια σταθερά στον χώρο των γραφικών τεχνών. Στον σύγχρονο εκθεσιακό μας χώρο Digital Imaging Square, μπορεί κανείς να δει λύσεις παραγωγικής εκτύπωσης, ετικέτας αλλά και στο wide format. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειρήνη Καραδήμου

Marketing Coordinator

Marketing Department

eirini.karadimou@konicaminolta.com.gr