Konica Minolta

Ελλάδα

  • ελληνική γλώσσα

Giving Shape to Ideas

Πρασινες Πιστοποιησεις

Πράσινη Πολιτική

Πράσινες Πιστοποιήσεις

Σήμανση Blue Angel

Ξεκίνησε στη Γερμανία το 1978 ως το πρώτο παγκοσμίως σύστημα περιβαλλοντικής πιστοποίησης, η σήμανση Blue Angel αποδίδεται σε προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία πιστοποιημένα έχουν μικρότερο το μέσου όρου περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Από το Ιανουάριο του 1992 οπότε έλαβε τη πρώτη πιστοποίηση Blue Angel στον τομέα των φωτοτυπικών, η Konica Minolta συνεχίζει να επιτυγχάνει την πιστοποίηση όλων των νέων προϊόντων της υπερκαλύπτοντας τις σχετικές απαιτήσεις που έχουν αυξηθεί στην πορεία των χρόνων.

Εξοπλισμός Γραφείου με Λειτουργία Εκτύπωσης (Εκτυπωτές, Σαρωτές, Φωτοαντιγραφικά, Πολυμηχανήματα), RAL-UZ 171

Οφέλη για το Περιβάλλον και την Υγεία

  • Ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των ρύπων στην ποιότητα του εσωτερικού αέρα
  • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας στις καταστάσεις αδράνειας για καλύτερη προστασία του κλίματος
  • Παραγωγή χαμηλού επιπέδου θορύβου που δεν επηρεάζει τη συγκέντρωση του χρήστη
  • Χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού
  • Μονάδα εκτύπωσης διπλής όψης στα μεγαλύτερα συστήματα

www.blauer-engel.de/en

ENERGY STAR

  • Τα προϊόντα που πληρούν ορισμένα κριτήρια μπορούν να πιστοποιηθούν σαν συσκευές ENERGY STAR και να αποτελέσουν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για τον εξοπλισμό γραφείου.
  • Ξεκίνησε το 1995 μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ιαπωνίας για να επεκταθεί στη συνέχεια σε ένα διεθνές πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ταϊβάν και άλλων χωρών.

www.eu-energystar.org

BLI Outstanding Achievement for Energy Efficiency

Δύο φορές το χρόνο, το αμερικάνικο ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών BLI (Buyers’ Laboratory Inc.) απονέμει το βραβείο Outstanding Achievement στις συσκευές με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση που έχει ελέγξει. Τα πολυμηχανήματα bizhub C452 και bizhub 363 έλαβαν αυτή τη διάκριση χάρη στη σημαντικά χαμηλότερη του μέσου όρου μέση αναμενόμενη ετήσια κατανάλωση ενέργειας. Το BLI τόνισε ότι τα πολυμηχανήματα bizhub C452 και bizhub 363 μπορούν να τεθούν σε κατάσταση ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας χωρίς να θυσιάζεται η παραγωγικότητα, καθώς ο χρόνος αφύπνισης από τις καταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και νάρκης είναι σημαντικά χαμηλότερος του μέσου όρου.

www.buyerslab.com

RoHS (Restriction of use of hazardous substances)

Η Konica Minolta συμμορφώνεται πλήρως με το πρωτόκολλο RoHS και όχι μόνο αποφεύγει τη χρήση των αναφερόμενων σε αυτό ουσιών στα προϊόντα με τη σήμανση RoHS αλλά επιπρόσθετα έχει σταματήσει τη χρήση αυτών των ουσιών σε όλα τα προϊόντα γραφείου που παράγει.

Είσοδος στη λίστα Global 100 Corporate Sustainability Benchmark

Η Konica Minolta είναι ο κατασκευαστής προϊόντων πληροφοριών εικόνας με την υψηλότερη κατάταξη στην 70η θέση της ανεξάρτητης λίστας Global 100 Corporate Sustainability Benchmark.

Το περιοδικό για τον καθαρό καπιταλισμό Corporate Knights, μαζί με τους συνεργάτες του δημοσιεύει τη σχετική ετήσια λίστα από το 2005. Η καταχώρηση στη λίστα Global 100 γίνεται μετά από ανάλυση των δράσεων των επιχειρήσεων στους τομείς της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των οικονομικών στοιχείων.

Η κατάταξη της Konica Minolta στη λίστα Global 100 αντικατοπτρίζει τις προσπάθειές της για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, ειδικά μετά τη διατύπωση του οράματος Eco Vision 2050 τον Ιανουάριο του 2009.

www.corporateknights.ca