Konica Minolta

Ελλάδα

  • ελληνική γλώσσα

Giving Shape to Ideas

Ιστορικο Πρασινων Δρασεων

Πράσινη Πολιτική

Ιστορικό Πράσινων Δράσεων

Η Konica Minolta στο δείκτη Dow Jones Sustainability Index World για τρίτη συνεχή χρονιά

RobecoSAM Silver Class

Η Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) παραμένει στο δείκτη Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World) για τρίτη συνεχή χρονιά, σε αναγνώριση της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής της απόδοσης.

2014, Φεβρουάριος - Η Konica Minolta λαμβάνει τη διάκριση RobecoSAM Silver Class

RobecoSAM Silver Class

Η Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) λαμβάνει την παγκόσμια διάκριση για την επιχειρηματική αειφορία RobecoSAM Silver Class.

2013, Δεκέμβριος - Η Konica Minolta βραβεύεται με το “2013 Environment Minister’s Award for Global Warming Prevention Activity”

Environment Minister Award Logo

Η Konica Minolta, Inc. τιμήθηκε με το βραβείο “2013 Environment Minister’s Award for Global Warming Prevention Activity (Implementation of Countermeasures)” από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας σε αναγνώριση των πρωτοβουλιών της για την αποφυγή της παγκόσμιας υπερθέρμανσης μέσω του "Πράσινου Συστήματος Πιστοποίησης των Εργοστασίων" της εταιρείας.

2013, Νοέμβριος - Η Konica Minolta γίνεται μέλος της “Electronic Industry Citizenship Coalition” (EICC)

Με τη συμμετοχή της στην EICC, η Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) θα ενισχύσει την απόδοση και τη διαφάνεια στη διεξαγωγή δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω των διαφόρων εργαλείων της EICC.

2013, Νοέμβριος - Η Konica Minolta κερδίζει την αναγνώριση Climate Change Action από τη CDP Leadership Positions

CDP Logo

Η Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία έλαβε σήμερα τον έπαινο της CDP για τις πρωτοβουλίες που παίρνει για τη μείωση των εκπομπών και τη αντιστάθμιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή καθώς και για την προσέγγισή της για την ανακοίνωση πληροφοριών σχετικά με το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Αυτή η επιτυχία θα δημοσιοποιηθεί σήμερα στα πλαίσια του CDP Japan 500 Climate Change Report 2013.

2013, Σεπτέμβριος - Η Konica Minolta δημοσιεύει την Αναφορά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2013

Η Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) δημοσίευσε την Αναφορά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2013 προκειμένου να πληροφορήσει όλους τους ενδιαφερόμενους για τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου. Η αναφορά περιλαμβάνει τις παγκόσμιες δράσεις της Konica Minolta οι οποίες, για παράδειγμα, οδήγησαν, εντός του οικονομικού έτους 2012, στη μείωση των εκπομπών CO2 ανά κύκλο ζωής κατά 50% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2005. Επίσης περιλαμβάνεται ο υπολογισμός των συνολικών εκπομπών που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του ομίλου κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής του αλυσίδας.

2013, Σεπτέμβριος - Η Konica Minolta περιλαμβάνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στο δείκτη Dow Jones Sustainability World Index

Dow Jones Sustainability Index Logo

Η Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) έχει συμπεριληφθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο δείκτη Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) σε αναγνώριση της οικονομικής επίδοσης και των πρωτοβουλιών υπευθυνότητας σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.

2013, Μάιος - Η Konica Minolta περιλαμβάνεται για 10η συνεχόμενη χρονιά στο δείκτη FTSE4Good Global

Η Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία έχει συμπεριληφθεί στο δείκτη FTSE4Good Global Index που ανακοινώνεται από το FTSE Group* (FTSE) στη Μεγάλη Βρετανία, έναν από τους πιο γνωστούς δείκτες παγκοσμίως για τις κοινότητες κοινωνικά ευαίσθητων επενδυτών (socially responsible investment - SRI). Αυτή είναι η δέκατη συνεχόμενη χρονιά που η Konica Minolta γνωρίζει αυτήν τη διάκριση.

2013, Φεβρουάριος - Η Konica Minolta κερδίζει δύο μεγάλες διακρίσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για ένα καλό ξεκίνημα σε ένα πράσινο 2013

Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Konica Minolta γνωρίζουν μεγαλύτερη αναγνώριση. Η βράβευση με το RobecoSAM Gold Class Award αποτελεί μια διάκριση της εταιρείας από ένα φορέα που ειδικεύεται στις επενδύσεις με εστίαση στην αειφόρο ανάπτυξη. Παράλληλα, τα προϊόντα της Konica Minolta έλαβαν πρόσφατα τα εύσημα για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής πολυμηχανημάτων κερδίζει το βραβείο Eco Mark.

2012, Αύγουστος - Η Konica Minolta συνεχίζει στο πράσινο μονοπάτι της

Η φιλόδοξη πρωτοβουλία Eco Vision 2050 της Konica Minolta, του ειδικού στην απεικόνιση, έχει σα στόχο την ουσιαστική μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι το 2050, τη βελτιστοποίηση στη χρήση των πόρων και στην υποστήριξη της βιοποικιλότητας. Αυτοί οι μεγάλης κλίμακας στόχοι συνοδεύονται από μικρότερες κινήσεις. Τον Ιούνιο του 2012 εντάχθηκε σε χρήση ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζί με ένα σταθμό φόρτισης στα γραφεία στο Langenhagen, ενώ ταυτόχρονα η βελτιστοποίηση της υποδομής εξυπηρετητών πληροφορικής έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο μισό κατά τα προηγούμενα δυόμιση έτη.

2012, Μάιος - Η Konica Minolta περιλαμβάνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στο δείκτη FTSE4Good Global

Η Konica Minolta Holdings, Inc. (Konica Minolta) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εταιρεία έχει περιληφθεί στο δείκτη FTSE4Good Global από την FTSE International Limited (FTSE) στη Μεγάλη Βρετανία, έναν από τους πιο γνωστούς δείκτες παγκοσμίως για τις κοινότητες κοινωνικά ευαίσθητων επενδυτών (socially responsible investment - SRI). Αυτή είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά που η Konica Minolta γνωρίζει αυτήν τη διάκριση.

2012, Απρίλιος - Ανάμεσα στις κορυφαίες πράσινες επιχειρήσεις

Η Konica Minolta κατέλαβε μια κορυφαία θέση στην κατάταξη της 15ης Έρευνας για την Περιβαλλοντική Διαχείριση που διεξάγει η ιαπωνική εταιρεία Nikkei Publishing Inc. Ο ειδικός στην ψηφιακή απεικόνιση κατατάχθηκε στη 12η θέση ανάμεσα σε 1.744 κατασκευαστές και προηγείται στις αξιολογήσεις σε τρία από τα πέντε κριτήρια της αξιολόγησης. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Konica Minolta έχει την υψηλότερη κατάταξη μεταξύ των επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα πληροφοριών εικόνας.

2011, Δεκέμβριος - Η Konica Minolta διακρίνεται με το βραβείο Green Apple στη Μεγάλη Βρετανία

Η Konica Minolta Business Solutions (UK) Ltd., με έδρα το Basildon στο Essex, κέρδισε το βραβείο Green Apple σε για τη διαδικασία Πράσινης Επιθεώρησης στα πλαίσια των Βελτιστοποιημένων Υπηρεσιών Εκτυπώσεων (OPS).

2011, Σεπτέμβριος - Η Konica Minolta συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη Dow Jones Sustainability Asia Pacific

Η Konica Minolta συμπεριελήφθη στο δείκτη Dow Jones Sustainability Asia Pacific (DJSI Asia Pacific) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε αναγνώριση της οικονομικής επίδοσης και των πρωτοβουλιών υπευθυνότητας σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.

2011, Ιούλιος - Η Konica Minolta λαμβάνει τη διάκριση prime status από την oekom research AG

Η Konica Minolta έλαβε τη διάκριση prime status από την oekom research AG, μια από τις κορυφαίες σε παγκόσμια κλίμακα υπηρεσία αξιολόγησης στο χώρο των επενδύσεων για την αειφόρο ανάπτυξη. Η oekom αξιολόγησε την Konica Minolta ανάμεσα στους ηγέτες στον τομέα της. Η διάκριση oekom prime υπογραμμίζει την αφοσίωση και ευαισθησία της Konica Minolta σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την κοινωνία.

www.oekom-research.com

2011, Απρίλιος - Η Konica Minolta συμπεριλαμβάνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στον δείκτη FTSE4Good Global

Ο δείκτη The FTSE4Good Global διαμορφώνεται από την FTSE, μια ανεξάρτητη εταιρεία που ανήκει από κοινού στους The Financial Times και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο αξιολογούνται με βάση τη περιβαλλοντική και κοινωνική τους δράση και την εταιρική διακυβέρνηση και μόνον αυτές που ικανοποιούν αυστηρά κριτήρια περιλαμβάνονται στο δείκτη που χρησιμοποιείται ως αναφορά για επενδυτές και ταμεία επενδύσεων με ειδικό ενδιαφέρον στις επιδόσεις των επιχειρήσεων στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

2011, Μάρτιος - Πιστοποίηση των πολυμηχανημάτων της Konica Minolta σύμφωνα με το Hong Kong Green Label Scheme

Η Konica Minolta Business Solutions (HK) Ltd. πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το Hong Kong Green Label Scheme (HKGLS) για τα πολυμηχανήματα bizhub C360, bizhub C280 και bizhub C220.

Το Hong Kong Green Label Scheme είναι μια περιβαλλοντική πιστοποίηση που οργανώνεται από το Green Council του Hong Kong. Τα αυστηρά κριτήρια για την πιστοποίηση περιλαμβάνουν όχι μόνο τη μείωση των τοξικών υλικών αλλά επίσης την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε διάφορα στάδια του κύκλου ζωής των προϊόντων.

2011, Μάρτιος - Η Konica Minolta λαμβάνει τη διάκριση SAM Silver Class για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Η Konica Minolta αντιμετωπίζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη (CSR) ως επιχειρησιακή προτεραιότητα και επιδιώκει τη δημιουργία "αξίας" για την κοινωνία.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι προσπάθειες που έκανε η Konica Minolt στο σύνολο του ομίλου της, συμπεριλαμβανομένων των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πρωτοβουλιών για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης κέρδισαν την παγκόσμια αναγνώριση ως μια κορυφαία εταιρεία που συνεισφέρει στην αειφόρο ανάπτυξη τους περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

2011, Φεβρουάριος - Η Konica Minolta χαρακτηρίζεται η πιο φιλική εταιρεία για το περιβάλλον στη βιομηχανία πληροφοριών εικόνας

Η Konica Minolta αξιολογήθηκε ως ο καλύτερος προμηθευτής προϊόντων πληροφορίας εικόνας, λαμβάνοντας της 70η θέση στην ετήσια ανεξάρτητη λίστα Global 100 Corporate Sustainability Benchmark.

Το περιοδικό, για τον καθαρό καπιταλισμό, Corporate Knights μαζί με τους συνεργάτες του ανακοινώνουν την ετήσια λίστα Global 100 από το 2005. Η λίστα Global 100 αναλύει έναν αριθμό επιχειρήσεων και τις δράσεις τους με βάση τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία. Οι κορυφαίες 100 επιχειρήσεις επιλέγονται με βάση πολυεπίπεδες αναλύσεις από ένα σύνολο 3.500 υποψηφίων εταιρειών. Επομένως η είσοδος της Konica Minolta στην Global 100 υπογραμμίζει τις προσπάθειές της για την κοινωνική και περιβαλλοντική προστασία ειδικά μετά τη διαμόρφωση του οράματος Eco Vision 2050 τον Ιανουάριο του 2009.

2011, Φεβρουάριος - Πλαστικές ύλες φιλικές προς το περιβάλλον

Η Konica Minolta ανέπτυξε, χρησιμοποιώντας μια εξελιγμένη χημική επεξεργασία, ένα κράμα πολυμερών υλικών που βασίζονται σε ανακυκλωμένο PET. Το νέο υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Τα πολυμηχανήματα bizhub 552 και bizhub 652 είναι οι πρώτες συσκευές όπου χρησιμοποιούνται τα δύο φιλικά πλαστικά: το νέο κράμα πολυμερών από ανακυκλωμένο PET και ένα βιοπλαστικό από φυτικά υλικά.

2011, Ιανουάριος - Βράβευση του bizhub 363 με το BLI Outstanding Achievement στην ενεργειακή απόδοση

Το πολυμηχάνημα bizhub 363 προσφέρει πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής χωρίς να θυσιάζει την παραγωγικότητα. Για αυτό το λόγο διακρίθηκε με το βραβείο BLI “Outstanding Achievement” για την ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία των A3 /Ledger πολυμηχανημάτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια αναμενόμενη εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 57% σε ετήσια βάση σε σχέση με το μέσο όρο των συσκευών της κατηγορίας που ελέγχθηκαν.

2010 10η επέτειος για το γραφίτη με βιομάζα Simitri

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 έχουν διατεθεί περίπου 30.000 τόνοι γραφίτη Simitri και Simitri HD σε όλον τον κόσμο, από τους οποίους περίπου 9% ή 2.700 τόνοι προέρχονται από φυτικής προέλευσης πρώτες ύλες που έχουν υποκαταστήσει υλικά, παράγωγα του πετρελαίου. Επομένως, οι εκπομπές CO2 που εκλύονται κατά την καύση χρησιμοποιημένων εγγράφων θα είναι μειωμένες κατά περίπου 8.400 τόνους* CO2.

*) Για κεριά από πολυπροπυλένιο που παράγεται από πετρέλαιο (PP) και πολυαιθυλένιο (PE) , 3.127 κιλά CO2 εκπέμπονται για κάθε κιλό που καίγεται (πηγή: “2002 Guidelines for Calculation Method of Greenhouse Gas Emissions” από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας). Επομένως, 2.700 τόνοι φυτικής προέλευσης πρώτων υλών (x 3,127) αντιστοιχούν σε περίπου 8.400 τόνους λιγότερων εκπομπών CO2.

2010 Βράβευση του bizhub C452 με το BLI Outstanding Achievement για την ενεργειακή απόδοση

Χάρη στη σημαντικά χαμηλότερη του μέσου όρου της αναμενόμενης ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας, το bizhub C452 λαμβάνει τη διάκριση Outstanding Achievement του αμερικάνικου ινστιτούτου δοκιμών BLI (Buyers’ Laboratory Inc.) ως μια από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές συσκευές που ελέγχθηκαν το 2010.

2009, Δεκέμβριος – COP15

Η Konica Minolta, ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή που έγινε στη Δανία, προσφέρει τη βασική υποδομή εκτυπώσεων για τους εκπροσώπους των 180 εθνών: Η Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s είναι ο συνεργαζόμενος χορηγός της 15ης συνόδου της Σύσκεψης των Μερών για το Πλαίσιο της Συνδιάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP15).

2008 Πρωτοβουλία Global Compact των Ηνωμένων Εθνών

Η Konica Minolta υπογράφει το Δεκέμβριο του 2008 την πρωτοβουλία Global Compact των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η πρωτοβουλία αναγνωρίζει 10 παγκόσμιες αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

2008 Βελτίωση συστημάτων και διαδρομών διανομής

Η Konica Minolta μειώνει τις εκπομπές CO2 εξαιτίας τις διαδικασίας διανομής των προϊόντων της μέσω του ανασχεδιασμού των τοποθεσιών αποθήκευσης και εφοδιασμού των ανά τον κόσμο διανομέων της. Τον Ιούνιο του 2008 τα δύο μέχρι τότε εφοδιαστικά κέντρα, στη Γερμανία για τα πολυμηχανήματα και στο Βέλγιο για τους εκτυπωτές συγχωνεύονται σε ένα εφοδιαστικό κέντρο στο Emmerich της Γερμανίας το οποίο θα εξυπηρετεί ολόκληρη την Ευρώπη.


Η επιλογή του Emmerich έγινε καθώς αφού φτάσουν τα προϊόντα μέσω θαλάσσης στο Ρότερνταμ, μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους αποκλειστικά μέσω πλωτών οδών, αποφεύγοντας τη χρήση οδικών μεταφορών. Η τοποθεσία του κέντρου διανομής στην κεντρική Ευρώπης μειώνει συνολικά το χρόνο και την απόσταση για την παράδοση των προϊόντων μας στους πελάτες.

2007 Βράβευση των bizhub C650/C550 με το βραβείο Energy Conservation Grand Prize

Τα πολυμηχανήματα bizhub C650/C550 κερδίζουν στην Ιαπωνία το βραβείο Energy Conservation Grand Prize του 2007.

2007 Τεχνολογία επαγωγική τήξης του γραφίτη Induction Heating (IH)

Η Konica Minolta κυκλοφορεί το πρώτο πολυμηχάνημα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία επαγωγικής τήξης Induction Heating (IH). Το πολυμηχάνημα bizhub C550 είναι το πρώτο προϊόν παγκοσμίως με ανάλογο σύστημα τήξης χαμηλής κατανάλωσης. Η εφαρμογή επαγωγικού τρόπου θέρμανσης της μονάδας τήξης του γραφίτη μειώνει το χρόνο προθέρμανσης και μειώνει θεαματικά την κατανάλωση ενέργειας.

2004 Εισαγωγή της τεχνολογίας CSRC – CS Remote Care

Η τεχνολογία CS Remote Care προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των συσκευών που είναι εγκατεστημένες στο χώρου του χρήστη και το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Konica Minolta όταν απαιτείται η διάγνωση της λειτουργίας ή η συντήρηση των μονάδων. Το σύστημα της Konica Minolta επικοινωνεί απευθείας με το αντίστοιχο κέντρο επισκευής μας π.χ. μέσω email. Πριν την επιτόπου επίσκεψη, οι τεχνικοί μας συνήθως έχουν διαγνώσει το πρόβλημα ή ακόμα το έχουν λύσει με απομακρυσμένη πρόσβαση και έτσι μπορεί να γίνει βελτιστοποίηση των επισκέψεων στο χώρο του χρήστη και συνολική μείωση των εκπομπών CO2 εξαιτίας των μετακινήσεων των τεχνικών μας.

2003 Πρώτο ψηφιακό πολυμηχάνημα που λαμβάνει τη γερμανική περιβαλλοντική πιστοποίηση “Blue Angel”

Το Δεκέμβριο του 2003, τα προϊόντα μας “DiALTA Di3510” και “DiALTA Di3510f” έγιναν τα πρώτα παγκοσμίως ψηφιακά πολυμηχανήματα που έλαβαν τη γερμανική περιβαλλοντική πιστοποίηση “Blue Angel”.

2002 Παραγωγή του έγχρωμου γραφίτη Simitri

Μετά την παραγωγή του μονόχρωμου γραφίτη Simitri από το 2000, η Konica Minolta εισάγει την χρήση πολυμερισμένου γραφίτη και για τα υπόλοιπα χρώματα κυανό, ματζέντα και κίτρινο το 2002. Από την αρχή της παραγωγής τους, οι τέσσερις έγχρωμοι γραφίτες κατασκευάζονται μερικώς από φυτικής προέλευσης πρώτες ύλες που βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

2001 Πρόγραμμα Clean Planet

Η Konica Minolta δημιουργεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης Konica Minolta Clean Planet προκειμένου να συνεισφέρει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Το πρόγραμμα προσφέρει στους ιδιοκτήτες προϊόντων magicolor και pagepro τη δυνατότητα δωρεάν συλλογής του απορριπτόμενου γραφίτη και των κενών δοχείων γραφίτη.

2000 Πρώτος κατασκευαστής που εισάγει τη χρήση πολυμερισμένου γραφίτη σε μονόχρωμα πολυμηχανήματα

Η Konica Minolta ξεκινά την παραγωγή του δικού της πολυμερισμένου γραφίτη Simitri το Δεκέμβριο του 2000, και γίνεται ο πρώτος προμηθευτής στον κόσμο που χρησιμοποιεί αυτόν τον τύπο γραφίτη σε μονόχρωμα πολυμηχανήματα. Αυτός ο γραφίτης είναι φιλικός προς το περιβάλλον καθώς κατά την παραγωγή του χρησιμοποιούνται φυτικής προέλευσης πρώτες ύλες κατά περίπου 9%.

1995 Η Konica Minolta εντάσσεται στην πρωτοβουλία Responsible Care

Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας Responsible Care αποτελείται από τη λήψη εθελοντικών μέτρων για την εξασφάλιση της ασφάλειας, της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος σε σχέση μετ η χρήση χημικών ουσιών κατά τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος. Η Konica Minolta συμμετέχει ενεργά στο Συμβούλιο της πρωτοβουλίας Responsible Care για την Ιαπωνία από την ίδρυσή του το 1995.

1992 Πρώτη παγκοσμίως πιστοποίηση Blue Angel για φωτοαντιγραφικά

Η Konica Minolta λαμβάνει την πρώτη παγκοσμίως πιστοποίηση Blue Angel στον τομέα των φωτοαντιγραφικών τον Ιανουάριο του 1992.

1984 Εφαρμογή των οργανικών φωτοαγώγιμων τυμπάνων (OPC)

Η Konica Minolta ξεκινά τη χρήση των οργανικών φωτοαγώγιμων τυμπάνων (OPC) τα οποία δεν είναι τοξικά. Η οργανική επιφάνεια είναι εξαιρετικά φωτοευαίσθητη, μη τοξική και συνεπώς ασφαλής για τη ανθρώπινη υγεία. Σε αντίθεση με τους αγωγούς OPC, το σελήνιο και οι ενώσεις του έχουν τοξικές ιδιότητες.

1980 Κυκλοφορία του πρώτου φωτοαντιγραφικού της Konica Minolta με σύστημα ανακύκλωσης του γραφίτη

Η Konica Minolta κυκλοφορεί το EP-310, το πρώτο φωτοαντιγραφικό με σύστημα ανακύκλωσης του γραφίτη το οποίο συλλέγει, ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί το γραφίτη που δεν χρησιμοποιείται κατά την εκτύπωση του χαρτιού.